Taikamaitokoe – hauskaa tiedettä lasten kanssa

Päivitetty: touko 27

Puuhaboxin testiryhmäläisten mielestä on huippuhauskaa katsoa mitä tapahtuu, kun erilaiset aineet kohtaavat ja muodostavat yllättäviäkin reaktioita. Tänään testiryhmän jäsenet kaivelivat keittiön kaappeja ja innostuivat testaamaan mitä tapahtuu, kun saippua kohtaa maidon.


Tässä helpot ohjeet ilahduttamaan pieniä tiedemiehiä ja -naisia. Koe on yksinkertainen toteuttaa, eikä siitä synny edes valtavaa sotkua.


Hauskaan taikamaitokokeeseen tarvitaan vain:

- maitoa

- nestemäisiä elintarvikevärejä

- tiskiainetta

- vanupuikkoja
Aloittakaa kaatamalla lautaselle maitoa sen verran, että pohja peittyy kunnolla. Lautanen voi olla matala, mutta olisi hyvä, jos siinä olisi vähän reunoja, jotta suuremmilta läikkymisiltä vältytään


Tiputtakaa sitten elintarvikeväriä useita tippoja maidon päälle. Välit kannattaa jättää sen verran pitkiksi, että tipoilla on tilaa levittäytyä.Dippaa vanupuikko ensin tiskiaineeseen ja paina se sen jälkeen keskelle lautasta. Pidä paikallaan n. 10-15 sekuntia. Värit alkavat kiemurrella ja tehdä hauskoja muotoja. Värien kiemurtelu jatkuu yhä, kun nostat vanupuikon ylös.


Sitten voitte kokeilla erilaisia tekniikoita ja katsoa millä saatte parhaat reaktiot, esim. liikutella vanupuikkoa, painaa sen pohjaan asti ja käyttää useampia puikkoja samanaikaisesti.Hauskaa, yksinkertaista ja lapsille mukavaa puuhaa - kokeilkaa pois!

0 katselukertaa

Puuhapuu Oy

Kisakuja 9
21380 Aura

puuhaboxi@puuhaboxi.fi

Y-tunnus: 3126301-4

  • Puuhaboxi Instagramissa
  • Puuhaboxi Facebookissa

©2020 by Puuhapuu Oy