Perheenäidistä yrittäjäksi

Päivitetty: touko 27

Olen superiloinen, että olet löytänyt Puuhaboxin sivuille! Haluankin kertoa hiukan itsestäni, polustani yrittäjäksi sekä yrityksestämme sinulle. Puuhaboxin tarinaa nykyisessä muodossaan on nyt takana 2 kuukautta, enkä kyllä yhtään osannut alussa arvata, millaisissa olosuhteissa yrittäjäpolkuni alkaa.


Näin kaikki alkoi


Viime vuoden loppupuolella törmäsin sattumalta ilmoitukseen, jossa etsittiin harrastustoiminnasta alkaneelle liikeidealle yrittäjää. Olin silloin äitiyslomalla ja tiesin sen ajanjakson lähenevän loppuaan ja pian olevan taas aika siirtää päiväpuuhiani kotihommien ulkopuolelle. Vaikka olin rakastanut vanhaa työtäni myynnin parissa, ei se kuitenkaan enää tuntunut oikealta. Jokin äitiysloman ajassa muutti minua ja ajatteluani pehmeämpään suuntaan ja paluuta entiseen ei ainakaan samassa muodossaan enää ollut. Soitin siltä seisomalta intoa puhkuen ilmoituksen perään, vauva heräsi kesken puhelun päiväuniltaan ja kaikki oli yhtä kaaosta, mutta rakastuin liikeideaan heti. Puhelun jälkeen ilmoitin miehelleni, että nyt se etsimäni liikeidea on löytynyt. Yhteinen sävel perustajien kanssa löytyi luontevasti ja maaliskuun puolivälissä perustimme osakeyhtiön Puuhapuu Oy:n. Samalla minusta tuli täyspäiväinen yrittäjä. Liikeideana Puuhapuulla on yhdistää tarinat ja leikit koko perheen jännittäviksi Satuseikkailuiksi kotioloissa. Idean alkuperäiset liikkeellepanijat tulivat yritykseen osakkaiksi ja lisäksi mukaan lähti neljäs ideasta kiinnostunut osakas. Tiimimme on osoittanut kaikin puolin mainioksi, erilaista osaamista ja kokemusta löytyy monilta aloilta ja mikä tärkeintä, yhteistyössä juttu luistaa ja naurua riittää. Korona-rajoitukset iskivät heti seuraavana päivänä Sain vahvistuksen yrityksen rekisteröinnille maanantaina 16.3. ja tiistaina astuivat voimaan hallituksen asettamat korona-rajoitustoimet. Olimme suunnitelleet osallistumista erityisesti tapahtumiin ja messuille, mutta ne suunnitelmat menivät uusiksi. Nyt Puuhaboxin Satuseikkailu-tuotteen myynti on siirretty kokonaan omaan verkkokauppaan.


Myös henkilökohtaisesti tämä on ollut haasteellista aikaa. Tyttären kotiopetuksen järjestäminen ja taaperon kanssa arjen pyörittäminen tässä yrittäjyyden alkumetreillä ovat kieltämättä aiheuttaneet haastetta ja omia aikatauluja on pitänyt venyttää. Täyttä stoppia toimintaamme korona ei kuitenkaan aiheuttanut, päinvastoin. Koska perheet nyt viettävät erityisen paljon aikaa kotona, on tuotteellemme riittänyt kysyntää. Tässä ajassa olen saanut huomata, miten tärkeiden asioiden äärellä minulla on kunnia tehdä töitä. Huhtikuun alussa lahjoitimme Auraan kunnan kautta jaettavaksi 30 Puuhaboxia niitä tarvitseville perheille. Tavoitteemme on innostaa perheitä yhteiseen seikkailuun tarinan ja leikin muodossa, ja halusimme jakaa iloa sitä eniten tarvitseville.


Toteutimme huhtikuussa myös kampanjan, jossa haimme tuotteelle testiperheitä. Saimme hetkessä toista sataa koskettavaa hakemusta, joissa vanhemmat kertoivat, että isän ja äidin kaikki ideat on jo käytetty ja apua tarvitaan. Yhteisen ajan järjestäminen ja (varsinkaan stressaantuneen) vanhemman mukaan heittäytyminen ei aina ole ihan helppo juttu. Olen niin onnellinen ja ylpeä siitä, että yritykseni tarjoaa mahdollisuuden mieleenpainuviin yhteisiin hetkiin lasten ja vanhempien välillä helposti.


Mitä seuraavaksi


Puuhapuun tarina on vasta alussa ja sen oksilta versoo uusia ideoita jatkuvasti. Itselleni ehkä rakkain osa-alue on tarinankerronta ja uusia satuja syntyy vauhdilla ja jalostuu uusiksi Satuseikkailuiksi. Kesäisiin hetkiin soveltuva Satuseikkailu ilmestyy lähiaikoina ja sen aiheet pyörivät tärkeiden luontoteemojen ympärillä, hauskuutta ja huumoria unohtamatta.


Olemme saaneet ihania yhteistyökumppaneita ja toivottavasti löydämme niitä myös jatkossa lisää. Näin voimme levittää Puuhapuun sanomaa yhä laajemmalle yleisölle innostaen perheitä yhteiseen ajanviettoon. Jos juuri sinä olet kiinnostunut yhteistyöstä, ole rohkeasti yhteydessä sähköpostilla tai somekanaviemme kautta ja mietitään yhdessä kuvioita.


Olemme saaneet myös mahtavia palautteita ja olen saanut lukea upeita tarinoita asiakkaidemme kokemuksista Puuhaboxin Satuseikkailun parissa. Toivonkin sydämestäni, että asiakkaamme jakavat kokemuksiaan meille avoimesti, koska sen kautta saamme mitä arvokkainta tietoa tulevia tuotteitamme ajatellen.


Toivon aurinkoisia kevätpäiviä teille ja meille kaikille ja lämpöisiä onnen hetkiä tärkeistä tärkeimpiemme kanssa!Iloisin puuhaterveisin,


Mari Eloranta Toimitusjohtaja, Puuhapuu Oy

0 katselukertaa

Puuhapuu Oy

Kisakuja 9
21380 Aura

puuhaboxi@puuhaboxi.fi

Y-tunnus: 3126301-4

  • Puuhaboxi Instagramissa
  • Puuhaboxi Facebookissa

©2020 by Puuhapuu Oy