Näin Suomalaisperheet viettävät kesälomaa tänä vuonna

Kyselimme taannoin suomalaisten perheiden kesälomasuunnitelmia. Saimme vastauksia valtavat määrät ja oli ihana lukea reissuvinkkejä ja puuhaideoita kesäloman kohokohdiksi. Halusimme jakaa kyselyn tulokset muillekin, joten poimimme tähän tekemämme huomiot kaikkien luettavaksi.


Mökkeilemään ja mummolaan


Odotetusti yli puolet vastaajista kertoi viettävänsä kesälomaa heinäkuussa, joka perinteisesti onkin ollut suomalaisten suosituin kesälomakuukausi. Kesä- ja elokuussa lomaansa viettävien osuudet jakaantuivat tasan. Monet myös olivat jakaneet lomaansa useammille kuukausille eriin, jolloin on todennäköisempää, että ilmat suosivat edes jotakin osaa lomasta. Joukossa oli myös muutama, joilla ei lomaa ollut lainkaan sekä muutama, joilla ei ollut työtä josta lomailla. Kesä kuitenkin tulee kaikille, joten perheen yhteiset puuhat ovat tärkeitä niin lomalla kuin arjessakin.


Seuraavaksi kyselimme vastaajilta minne he aikovat lomalla suunnata. Lähes puolet vastaajista kertoi viettävänsä lomasta ainakin osan kotona, mutta useampi kuin joka kolmas suuntaa tänä kesänä mökkeilemään. Myös mummolaan ja muuten sukuloimaan suuntaa moni nyt koronarajoitusten helpottaessa. Hotelli oli seuraavaksi suosituin matkakohde ja lähes saman verran ääniä sai leirintäalueelle majoittuminen. Muita joukosta poimittuja hauskoja matkakohdevinkkejä olivat leikkipuistot, kotieläintilat, teemapuistot, saaristo ja veneily sekä Lappi. Kukaan kyselyymme vastanneista ei kertonut suunnittelevansa ulkomaan matkaa tänä kesänä ja vaihtoehtoja lomanviettoon kotimaassahan riittää yllin kyllin.


Uimaan, uimaan, uimaan!


Reippasti yli puolet vastaajista mainitsi parasta koko perheen kesäpuuhaa kysyttäessä uimisen tai muut vesileikit. Lisäksi veden äärellä puuhailuista muutamia hajaääniä keräsivät myös kalastaminen sekä saunominen, palju ja suppailu. "Pihaleikit, ulkona grillaaminen & syöminen, uintiretket, kalastaminen ja saunominen & uiminen", summasi eräs vastaajista.


Erityisesti meitä ilahdutti, että kolmasosa kertoi parhaana kesälomapuuhanaan kiireettömän yhdessäolon ja ajanvieton. Yhden vastaajan maalailema kuva kieltämättä kuulostaa siltä, ettei päivä enää paljon paremmin voi alkaa. "Yhdessä tehty myöhäinen aamiainen ja sen nauttiminen takapihan auringossa tai laiturin nokassa", hän kertoi.


Eväs- ja pyöräretket puistoon tai metsään ja ulkoilu yleensäkin kuuluivat myös yleisimpiin vastauksiin, ja niitä ajatellen ympäri Suomea löytyykin upeita kohteita. Myös erilaiset piha- ja lautapelit mainittiin useamman perheen suosikkeina.

"Jätskiä ja lettuja itse tehdyllä mansikkahillolla ja kermavaahdolla"

Suomalaisille perheille tärkeäksi osaksi kesälomassa kuuluu myös herkuttelu, sillä n. joka viides mainitsi sen erikseen. Parhaimpina kesäherkkuhetkinä mainittiin grillailu, lettujen syönti sekä tietysti jäätelö. "Jätskiä ja lettuja itse tehdyllä mansikkahillolla ja kermavaahdolla", eräs vastaaja kertoo. Myös marjastus ja sienestys keräsivät joitakin ääniä koko perheen kesäpuuhasuosikkina.


Nautitaan siis kaikki kiireettömästä yhdessäolosta, uidaan paljon, pelaillaan ja nautitaan ihanista herkuista! Jokainen tehköön kesälomastaan itsensä näköisen omien mielipuuhiensa parissa ja nauttikoon lyhyestä, mutta aina niin ihanasta Suomen kesästä!

Puuhaboxin väki kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita lämpimästi ja muistuttaa, että erityisesti vesillä ja uimarannoilla huolehditaan, että niin pienet kuin isommatkin vesipedot ovat turvassa ja pysyvät valvovan silmän alla. <3


Ihanaa kesää kaikille!

0 katselukertaa

Puuhapuu Oy

Kisakuja 9
21380 Aura

puuhaboxi@puuhaboxi.fi

Y-tunnus: 3126301-4

  • Puuhaboxi Instagramissa
  • Puuhaboxi Facebookissa

©2020 by Puuhapuu Oy